Träna hemma

Det blir allt mer vanligt att träna hemma och skaffa sig ett eget hemmagym, speciellt nu under en pandemi. Men vad behöver du egentligen för att göra ett hemmagym?

Detta behöver du i ditt hemmagym

När du har valt ett rum att ha ditt hemmagym i behöver du självklart ha redskap för att kunna träna. Här kommer du att få en enkel köpguide till vad du behöver införskaffa dig för att få det perfekta hemmagymmet.

 • Hantlar och andra vikter:
  Det första du bör införskaffa dig är hantlar och andra vikter. När du ska köpa hantlar och andra vikter behöver du tänka på att inte köpa för tunga vikter. Börja med några lättare vikter, du kan alltid köpa tyngre senare. Tänk på att köpa vikterna från en bra och säker sida så att du får hållbara och äkta vikter.
 • Ställningar:
  Det kan vara bra att ha ställningar till sina hantlar och skivstänger. Ställningar till hantlar och skivstänger kan vara ganska dyra tänk därför på att läsa omdömen om ställningarna så att du inte köper en ställning som inte kommer att hålla.
 • Maskiner:
  Om du vill ha maskiner i ditt hemmagym behöver du hitta ett företag som säljer bra och säkra maskiner. Tänk på att även maskinerna kostar en del pengar och du behöver därför hitta maskiner med bra kvalitet som håller länge.

Att tänka på när du gör ditt hemmagym

När du ska göra ditt eget hemmagym finns det några saker som är bra att tänka på. Dessa saker kommer vi att gå igenom i en punktlista här nedan.

 1. Införskaffa inte för tunga vikter:
  När du ska köpa vikter är det viktigt att du inte köper för tunga vikter. När du tränar med för tunga vikter finns det stor risk för att du kan skada dig. Börja därför med lätta vikter och köp sedan tyngre när du har blivit starkare.
 2. Ha olika sektioner:
  För att få de perfekta hemmagymmet bör du dela upp ditt hemmagym i sektioner, du kan tänka på hur ett vanligt gym ser ut. Det är bäst att ha maskinerna på ett ställe, löparband och konditionsmaskiner på ett ställe och fria vikter på ett ställe. Detta gör att ditt hemmagym ser mer organiserat ut och du kommer att trivas bättre.
 3. Rummet:
  Det är väldigt viktigt att rummet du väljer att ha ditt hemmagym i har bra med luft och inte är instängt. Om rummet inte har så bra ventilation kan det vara nödvändigt att ställa in en fläkt i rummet för att få en bra luft.
 4. Köp inte för dyra saker:
  Gymsaker är väldigt dyra att köpa, tänk därför på att inte köpa för dyra saker så att du får en massa skulder. Det bästa är att köpa saker av bra kvalitet men till ett rimligt och bra pris, du kan alltid jämföra olika produkter för att hitta de bästa produkterna till bäst pris, detta kan du göra på nätet.

Lycka Till!

Källor:

Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0