Kry eller Min Doktor

Många hälsobesvär behöver inte undersökas av en fysisk läkare men ibland kan det ändå vara bra att prata med någon, därför är det bra att det finns läkare online. I denna artikel kommer du att få en jämförelse utav Kry och Min Doktor för att du ska kunna välja vilken som är bäst för dig. ...

Vilken ska man välja

Många hälsobesvär behöver inte undersökas av en fysisk läkare men ibland kan det ändå vara bra att prata med någon, därför är det bra att det finns läkare online. I denna artikel kommer du att få en jämförelse utav Kry och Min Doktor för att du ska kunna välja vilken som är bäst för dig.

Vad ska en nätdoktor vara bra på?

En nätdoktor behöver vara bra på många saker, kanske till och med fler saker än en vanlig läkare. För det första måste den som är läkare online självklart vara utbildad och legitimerad, men en läkare online behöver också kunna ta snabba beslut och ha ett väldigt bra bemötande även online. En nätdoktor behöver också kunna ställa en diagnos eller bedöma tillståndet snabbt för att kunna ta ett beslut om patienten behöver vård av en fysisk läkare. En nätdoktor behöver även vara duktig med tekniken eftersom det är datorer och mobiler som används vid mötena.

KRY – Fördelar och Nackdelar

Kry är en välkänd doktorsapp som får ta emot väldigt många patienter dagligen. Här kommer du att få läsa om för- och nackdelar med Kry så att du snabbt kan bestämma om du vill använda Kry eller ej.

Fördelar

– Trevligt bemötande
– Förstående personal
– Är oftast helt gratis att använda sig av Kry
– Du kan få hjälp med det mesta

Nackdelar

– Har inte öppet på natten längre
Förut hade Kry öppet dygnet runt men det har de inte längre. Detta kan vara väldigt negativt för de som behöver vård eller rådgivning även under natten.

– Ofta långa väntetider
Oftast är det långa väntetider på Kry vilket är dåligt om du behöver rådgivning snabbt.

Min Doktor – Fördelar och Nackdelar

Min Doktor har blivit större och större med tiden och används av många patienter dagligen. Här kommer du nu att få läsa för- och nackdelar med Min Doktor så att du snabbt kan ta ett beslut om du vill använda appen eller ej.

Fördelar

– Är oftast bara chatt, inga videosamtal
– Väldigt bra och erfaren personal
– Min Doktor har öppet dygnet runt vilket är bra för de som behöver vård under natten.

Nackdelar

– Väldigt lång väntetid
Min Doktor har oftast väldigt lång väntetid, ibland kan du behöva vänta i över ett dygn på svar från en läkare.

Fördelar med Online Läkare

Det finns väldigt många fördelar med att träffa en läkare online. Här kommer vi att gå igenom vilka fördelar som finns för att du ska kunna bestämma dig för om du vill använda dig av en nätdoktor.

-Du slipper åka någonstans
Ibland behöver du inte uppsöka den fysiska vården för att få en diagnos och hjälp med dina besvär, då kan det vara bra att använda sig av en läkare online.

-Det är oftast gratis
Att träffa en läkare online är oftast gratis. Om du uppsöker den fysiska vården så får du som vuxen betala en summa för ditt besök.

Frågor & Svar | Kry eller Min Doktor

Kan jag kontakta en läkare online även under natten?

Ja, du kan kontakta en läkare online även under natten för att få hjälp med dina besvär, men du måste först ta reda på vilka doktorsappar som har öppet dygnet runt. Alla doktorsappar har nämligen inte öppet dygnet runt längre men du kan alltid boka tid ändå.

När ska jag använda mig av läkare online?

Det finns flera tillfällen då det är bättre att använda sig av en läkare online. Om du har milda symtom och besvär men som ändå borde ses över av en läkare är det perfekt att kunna träffa en läkare online. Du kan även få recept utskrivet av läkare online.

När ska jag inte använda mig av en läkare online?

Det finns tillfällen då du inte ska använda dig av en läkare online. Om du till exempel har symtom på en allvarlig sjukdom som hjärtinfarkt eller stroke behöver du uppsöka den fysiska vården direkt. Om du är tveksam på dina symtom kan du dock få rådgivning.

Fredrik Nordin
Är du nöjd med ditt besök?
0 / 5 0