Vad innebär 8/800 dieten

Att använda 8/800 dieten betyder att du är villig att verkligen göra en förändring i ditt liv och att du är redo att förnya din kropp! Metoden innebär att du äter 800 kalorier mat om dagen i 8 veckor. Allt för att förnya din kropp.

Vad ska jag äta?

Oavsett hur du väljer att lägga upp din kost finns det ett par riktlinjer. Tanken är inte att du ska äta soppor och liknande, utan en diet mer lik den mediteranska. Du kan äta allt från yoghurt, frukt och kyckling till olivolja, nötkött, nötter, baljväxter etc. som alla tillagas enligt mediteriansk stil.
8 800 Diet

Vilka fördelar finns med 8/800?

Även om de flesta letar efter ett mirakulöst sätt att gå ned i vikt och den här metoden fungerar riktigt bra finns det flera fördelar med den. Den minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar, sänker kolesterol, ger mindre bukfett, sänker blodtryck, ger lägre blodsocker och mindre risk för diabetes.

Nackdelar med 8/800 dieten.

800 kalorier om dagen är inte för alla. Det rekommenderas av dietister att man inte bör äta mindre än 1 400 om dagen. Det är dessutom lätt att inte få i sig alla nutrienter som behövs med en mer restriktiv diet. Se till att alltid lyssna på kroppens signaler.

Vad är viktigt att få i sig med 8/800 metoden?

Det finns många recept tillgängliga men tänk på att 200 kalorier om dagen bör vara från grönsaker. Som alltid är det viktigt att du får i dig alla kalorier du behöver. Drick även två till tre liter vatten om dagen och undvik alkohol.

Är 8/800 för alla?

Även om dieten inte har något som säger emot att vem som helst kan använda den bör du uppsöka din läkare för att kontrollera att din hälsa klarar av den. Dessutom behövs en väldigt stor portion med vilja och disciplin då 800 kalorier inte är mycket mat.

För den som är gravid?

För den som är gravid och tar diverse medicin rekommenderas inte någon typ av diet för att förlora vikt. 8/800 metoden är enligt många dietister och läkare inte heller rekommenderad. Gravida bör äta mellan 1 800 och 2 400 kalorier om dagen beroende på vilken trimester du är i.

Vanligaste felen

Titta inte bara på vågen. Många gånger vinner man muskler som väger mer, speciellt om man tränar. Se till att verkligen få i dig de kalorier som behövs, runt 800, varken mer eller mindre. Var försiktigt och ät rätt mängd protein. Utan protein kommer du att i slutändan äta mer kvantitet.

Hur länge ska du hålla på?

8/800 metoden är utformad, precis som namnet påstår, att vara i åtta veckor. De första två veckorna kommer att vara de svåraste då kroppen anpassar sig till att äta färre kalorier. Efter de åtta veckorna bör du ta en paus eller pröva på en annan metod och återvända efter ett tag.

Vad bör du tänka på?

Tänk på att sätta dig ned vid alla måltider, det är viktigare än man kan tro. Försök att äta långsamt då du lätt lurar din kropp att du fortfarande är hungrig. Undvik alkohol då det innehåller många kalorier. Ha inte mat hemma som du vet är dålig för dig.